Palamut Buğulama tarifi

Balığın bol olduğu bu dönemde mutlaka denenmesi gereken bir tarif;

Palamut Buğulama tarifi
Palamut Buğulama tarifi
GİRİŞ 22.11.2013 14:32 GÜNCELLEME 22.11.2013 14:46

Malzemeler:

1 Adet Büyük Boy Dilimlenmiş Palamut
3 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Limon
Bir Tutam Maydanoz

Hazırlanışı:

Palamut buğulama, fırında ve ocak üzeri tencerede yapılır. Palamut buğlama yapmak için palamut bütün, dilim veya iri parça olarak kullanılabilir. Verdiğim malzemeler dışında, damak tadınıza uyan baharat ve sebzeleri kullanabilirsiniz. Buğulamanıza su ilave etmeyebilirsiniz. Su ilave etmezseniz yemek piştiği vakit suyu olmayacaktır. Bir de yemeğinizi bekletirseniz, yemeğiniz tamamen kuru kalacaktır. Bu sebeple, buğulamanıza 1 veya 1.5 çay bardağı su ilavesi yemeğinizde olabilecek bütün olumsuzlukların önüne geçecektir, siz bilirsiniz.

Palamut buradan tarifine uygun olarak temizlenecek. Domates küp, soğan yarım ay doğranacak. Maydanoz kıyılacak ve limon halka şeklinde dilimlenecek. Ardından domates, soğan, maydanoz, karabiber bir kap içerisinde 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırılacak.

Tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve yayılacak. Üzerine palamut dilimleri dizilecek. Ardından domates, soğan, maydanoz karışımı, 1 çay bardağı su konulacak ve limon dilimleri dizilecek. Ocak ısısı yükseltilecek, malzemeler kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat'a bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika süre sonunda palamut buğulama servise hazır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL