Kalorisi az ve lezzetli yemeğin püf noktası

İdeal kiloya sahip olmanın tatsız yemeklerden geçtiğine inanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Lezzetli yemeklerle de kilo verebilirsiniz.

Kalorisi az ve lezzetli yemeğin püf noktası
Kalorisi az ve lezzetli yemeğin püf noktası
GİRİŞ 10.11.2013 13:22 GÜNCELLEME 10.11.2013 13:22

Lezzetli bir yemek her zaman bol yağlı, kremalı, şekerli, yani yüksek kalorili olmak zorunda değildir. Lezzetli yemek pişirmek için bol tereyağı, sıvı yağ, krema, peynir, ve diğer bol yağlı malzemeleri kullanmak da gerekmez. Gereğinden fazla kullanılan yağ ve şeker sağlığınızı tehlikeye atar.Yemek yemeği ve değişik lezzetleri sevenlerin en büyük problemi ise fazla kilolar..ama yemeklere yapılan sihirli birkaç dokunuşla onları hem çok lezzetli hemde sağlıklı ve düşük kalorili olarak hazırlamak çok kolay.

Porselen veya demir döküm pişirme kapları kullanın: Böylece tüm et çeşitlerini hiç yağ kullanmadan veya çok az miktarda yağla pişirebilirsiniz.

Yemeklerinizi süzerek tabağınıza koyun: Evde yemekleri kontrol etmek kolaydır. Pişiriken malzemeleri iyi denetleyebilir ve yağ miktarını ölçerek koyabilirsiniz. Zeytinyağlı yemeklerinize kişi başı 1 yemek kaşığı ve çorbalarınıza kişi başına 1 tatlı kaşığı bitkisel özlü yağları kullanabilirsiniz.

Acıkınca kendinize yağsız bir çorba yapın: Tüm sebzeleri bir tencereye koyun ve az suda pişirip mutfak robotundan geçirin. Bir kase çorba sizi hemen doyuma ulaştıracaktır.

Görünen yağları temizleyerek kaloriyi azaltın: Etlerin üzerindeki, görünen bütün yağları ayıklayın. Böylece 1 porsiyon tercih ettiğiniz etin kalorisini yüzde 30 azaltmış olursunuz.

Lezzetli sosların kalorisini düşürün: Yemeklerde ve salatalarda kullanacağınız soslar ve bu sosların lezzetini artırmak için, mayonez, krema ve yağlar, yerine sirke, hardal, domates suyu, et veya tavuk bulyon kullanın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL