Sarımsak kokusundan nasıl kurtulursunuz?

Birkaç basit taktikle sarımsak kokusundan kurtulmanız mümkün.

Sarımsak kokusundan nasıl kurtulursunuz?
Sarımsak kokusundan nasıl kurtulursunuz?
GİRİŞ 13.09.2013 11:24 GÜNCELLEME 13.09.2013 12:15

Limon ferahlığı
Buzdolabımıza kokuların karışmaması için limon koyuyoruz. Peki, bunu neden elimizde de kullanmayalım? Taze bir limonu kesin ve lavabonuzun içinde, ellerinizi, kestiğiniz limonla ovuşturun. Elinizde kesik varsa yanacaktır ama limonun içindeki asit elinizdeki sarımsak kokusunu da giderecektir.

Karbonat
Karbonat da, tıpkı limon gibi, kokuları engellemek için kullanılır. Karbonat ve suyu karıştırarak bir macun elde edin. Daha sonra bu macunla ellerinizi ovuşturun, özellikle de parmak uçlarınızı. Ya da bir kap suya bir kaşık karbonat atın ve ellerinizi bu suyun içinde birkaç dakika bekletin.

Süper paslanmaz
Ellerinizdeki sarımsak kokusunu çıkarmanın en iyi yolu paslanmaz çelik kullanmaktır. Bir paslanmaz çelik kaşığı alın ve akan soğuk suyun altında ellerinizi bu kaşıkla ovun. Sonuca inanamayacaksınız!

Diş macunu
Diş macunu sadece ağzınızdaki sarımsak kokusunu gidermekle kalmaz, aynı zamanda ellerinizdekinden de kurtulmanızı sağlar. Biraz diş macununu elinize sıkın ve güzelce ovun, daha sonra durulayın.

Bu teknikleri unutmamaya bakın, inanın, aklınızda tutmaya değecek! Üstelik aynı taktikleri balık ve soğan kokularından kurtulmak için de kullanabilirsiniz!

KAYNAK: HABER KITA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL