Doğal keçi peyniri kapışılıyor

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 3 kardeşin ürettiği doğal keçi peyniri adeta kapışılıyor.

Doğal keçi peyniri kapışılıyor
Doğal keçi peyniri kapışılıyor
GİRİŞ 30.07.2013 14:53 GÜNCELLEME 30.07.2013 15:03

İlçeye 6 kilometre uzaklıkta bulunan mezrada oturan ve hayvancılıkla uğraşan üç kardeşin keçi sütünden yaptığı doğal peynirlerde talep patlaması yaşanıyor.

Başta Kütahya olmak üzere İstanbul ve bazı illere ayda yaklaşık 400 kilo peynir satışı yaptıklarını söyleyen Abdullah Işık, "Biz 8 erkek kardeşimizle beraber yaklaşık 75 yıldan beri dedelerimizden ve babamızdan süregelen küçükbaş hayvancılığı devam ettiriyoruz. Diğer ağabey ve kardeşlerim zamanla hayvancılığı bırakarak başka işlere yerleştiler. Ancak üç kardeşimle birlikte hayvancılığı sürdürüyoruz. Şu an 100'e yakın keçimiz var.

Keçilerden elde ettiğimiz sütü sadece peynir yapımında kullanıyoruz. Keçi peyniri marketlerde 25-30 lira arasında satılırken, biz doğal ve katkısız, tam yağlı klasik keçi peynirinin kilosunu 15 liradan satıyoruz. Kalsiyum açısından zengin bir besin kaynağı olan keçi sütünden yaptığımız peynire yoğun talep var.

Ürettiğimiz peynir sınırlı olduğundan talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Bidonlardaki salamura peynirler taze olduğu için müşterilerimize lezzet ve sağlık açısından üç ay beklettikten sonra peyniri tüketmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL