Ramazan ayında beslenme önerileri

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay, Ramazan ayında dengeli beslenilmesi gerektiğini bildirdi.

Ramazan ayında beslenme önerileri
Ramazan ayında beslenme önerileri
GİRİŞ 26.06.2013 15:57 GÜNCELLEME 22.11.2013 15:45

Oruç tutan kişilerin mutlaka sahur vaktinde yeteri kadar yemek yiyerek, su içmesi gerektiğini belirten Kutluay, iftar vaktinden sonra en az 5 porsiyon meyve tüketilmesi gerektiğini kaybetti.

Pide tüketiminde de dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Kutluay, şunları kaydetti:

"Ramazan aylarında pide tüketimi de artmaktadır. Beyaz undan yapılan pide, kan şekeri üzerine beyaz ekmek gibi etki ederek kan şekerini hızla yükseltmektedir. Bu nedenle pideyi her gün tüketmek yerine özel davetler veya haftalık belirlenecek günlerde tüketmek daha doğru olacaktır. Yapılan en büyük hatalardan birisi de çok hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin tüketmektir.

Ramazan ayında öğünler; sahur ve iftarda iki ana öğün ile iftardan sonra 1 saat aralıklarla iki ara öğün şeklinde düzenlenmelidir. Gün içinde susuz kalınacağı için iftar ile sahur arasında sıvı ihtiyacı çok iyi karşılanmalıdır. Bunun için en az 2- 2.5 litre su tüketilmeli, bununla birlikte ayran, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, komposto, gibi içeceklerle sıvı alımı artırılmalıdır. İftar yemeğinden hemen sonra televizyon veya bilgisayar karşısına geçmek, koltukta dinlenmek yerine biraz hareket etmek, kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olması açısından yararlı olmaktadır. Kronik hastalığı olan kişilerin ilgili uzman hekime danışmadan oruç tutmamaları önemlidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL