Memura 5 çeşit yemek 5 TL

Kütahya'da yöresel yemeklerin yanı sıra Türk Mutfağının farklı lezzetlerinin sunulduğu 5 farklı yemek 5 TL'ye yenilebiliyor.

Memura 5 çeşit yemek 5 TL
Memura 5 çeşit yemek 5 TL
GİRİŞ 10.12.2012 11:22 GÜNCELLEME 10.12.2012 11:22

Kütahya Simav'da Hükümet Konağı TOKİ tarafından 9 şiddetinde depreme dayanacak şekilde yeniden yapıldı.  25 Kasım 2012'de Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılan yeni hükümet konağı ihtişamıyla Simav'a yeni bir görünüm kazandırırken, kaymakam Yüksel Ünal Tabakhane Mahallesinde Belediyeye ait bir mülkte günde 500 dolayında muhtaç vatandaşın yanı sıra 150 civarında ortaöğrenim yurdunda kalan öğrencilere hizmet veren Aşevini de yeni hükümet konağına taşıdı. Aşevinde çıkan yemeklerden hükümet konağı çalışanlarının da yararlanması için talimat veren kaymakam Ünal bir yandan da binanın zemin katındaki bölümü modern bir tarzda hazırlayarak lüks bir lokantaya dönüştürdü.  Yöresel yemeklerin yanı sıra Türk Mutfağının farklı lezzetlerinin sunulduğu 5 farklı yemeğin 5 liraya sunulduğu hükümet lokantasında mefruşatın yanı sıra, çanak, tabak, kaşık, çatal, bıçak ve diğer servis malzemeleri de yenilendi. 

Lezzetli ve sudan ucuz yemekleri ve mükemmel servisi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lokantasına aratmayan Hükümet Lokantasına çalışanların yoğun ilgi göstermesi Kaymakam Ünal'ı memnun etti.   Kaymakam Ünal, "Lokantada günde 700 kişilik yemek çıktığını, bunların 500'ünün muhtaç vatandaşlara, 150'sinin Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı tarafından işletilen Orta Öğrenim Yurdu öğrencilerine kalan kısmının da hükümet konağı çalışanlarına 5 lira karşılığında sunulduğunu bildirdi.   Öğle yemeğini hem ucuza hem de göz kamaştıran bir ortamda çok ucuza yeme olanağı bulan memurlar öğle tatilinde dışarıya çıkmaktan da kurtuldu. 

Lokantanın aşçısı Erdoğan Arslan, "15 yıllık aşçıyım. 150 çeşit yemek yapabiliyorum. Simav'a has yöreler yemeklerin yanı sıra Türk mutfağına özgü her türlü yemeği çıkarabiliyoruz. Çorbasından sulu yemeklerine, tatlısından böreğine kadar 150 çeşit yemeği yapabiliyorum. Bu hususta kendime güveniyorum. Yemeklerim çok beğeniliyor. Memurlar ve çalışanlar yemekten sonra teşekkürlerini dile getiriyorlar. Çalışma şevkimi artırıyor" dedi.   Lokantadan yararlanmak isteyen memurlar ve çalışanlar girişte fiş alıyor, sıraya girip yemeklerini de kendileri alıyor.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL