300 çeşit yemek birincilik için yarıştı

Ordu'da yöresel yemek yarışması düzenlendi. yaklaşık 300 yöresel yemek yarışmada birinci olmak için yarıştı.

300 çeşit yemek birincilik için yarıştı
300 çeşit yemek birincilik için yarıştı
GİRİŞ 16.12.2011 11:53 GÜNCELLEME 16.12.2011 11:53

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından unutulmaya yüz tutmuş yöre yemeklerinin hatırlanmasını sağlamak ve Ordu yemek kültürünü yaşatmak amacıyla yöresel yemek yarışması düzenlendi. Balık, sebze, hamur işi ve tatlı türünde yapılan yarışmaya 300 çeşit yemek katıldı.

Ordu Meslek Yüksekokulu salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve yarışmacılar katıldı. Ödül töreninde konuşan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, bu yarışmanın amacının yöresel yemeklerin tanıtılması olduğu kadar turizme yönelik bir çalışma da olduğunu söyledi. Yarışmaya yarışmacıların 300 çeşit yemekle katıldığını belirten Yarılgaç, bir birinden lezzetli yemeklerin yarıştığını ve kitaplaştırılacak bir yarışma düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından sonuçlar açıklandı. Buna göre balık yemekleri kategorisinde birinciliği 'Terbiyeli balık çorba' ile Merve Avcı, ikinciliği 'Hamsi Kuşu' ile Demet Sezgin, üçüncülüğü 'Hamsi Çıtlama' ile Şenol Coşkun aldı.

Sebze yemekleri kategorisinde Hanife Türkmenoğlu 'Pezik yoğurtlaması' ile birinci olurken, Hatice Kılıç 'Sakarya tava' ile ikinci, Sibelcan Karadağ 'Fırın fasulyesi' kavurmasıyla üçüncü oldu.

Hamur işleri kategorisinde birinciliği 'Mısır ekmeği' ile Cem İrayçı, ikinciliği 'Fındıklı Rulo' ile Ayşe Öz Can, üçüncülüğü ise 'Bileki ekmeği' ile Huriye Baş aldı. Kategorilerde birinci gelenlere tam altın, ikinci gelenlere yarım altın, üçüncü gelenlere de çeyrek altın verildi.

Sebze türünde 'Pezik yoğurtlaması' yemeği ile birinci olan Hanife Türkmenoğlu, yemeğini yaparken her şeyi doğal malzemeden köy ürünleri kullanarak yaptığını söyledi. Yaptığı yemeğin çok basit olduğunu ve birinciliği beklemediğini belirten Türkmenoğlu, yarışmanın Ordu yöresinin bazı yemeklerinin tanıtılması adına çok güzel olduğunu ve bunun devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.

300 çeşit yemek birincilik için yarıştı
GALERİYE GİT
KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL