Baklavacılar siparişleri yetiştiremiyor

Kayseri’de Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, özellikle ev yemekleri ile tatlıları üreten iş yerleri gece mesai yapmaya başladı.

GİRİŞ 25.08.2011 14:27 GÜNCELLEME 25.08.2011 14:27

Bayram öncesindeki sipariş yoğunluğu nedeniyle bazı iş yerleri yeni sipariş almıyor. Bazı iş yerleri ise eleman sayısını artırarak siparişleri yetiştirme gayretinde.

Bayrama özel siparişlerin başında baklava geliyor. Bayram ikramları arasında yer alan açma kete, poğaça, pasta, yaprak sarması, su böreği çoğunlukta. Kayseri’de bir iş yeri 1,5 tonu bulan bayram siparişlerini yetiştirmek için 24 saat çalışıyor. Satışların bayram günlerinde de devam ettiğine dikkat çeken iş yeri sahibi, her biri 3 kilogram gelen yaklaşık 600 tepsi civarında baklava satışı yapacaklarını belirtti.

Ev usulü yiyecekler üreten Serpil Özaşır, bayram için çok sayıda tatlı, su böreği, kete, yaprak sarması ve pasta siparişi aldıklarını kaydetti. Kayseri’ye has ‘Güllü ve Açma’ baklavaya büyük talep olduğunu dile getiren Özaşır, bayram siparişleri nedeniyle bütün personelin mesai yaptığını anlattı.

Bayram yaklaştıkça da sipariş sayısının arttığını dile getiren Özaşır, şu ana kadar her biri 3 kilogram gelen baklavalardan 600 tepsi sipariş aldıklarını söyledi. Bu taleplerin bayram günü de devam edeceğini bildiklerini ifade eden Özaşır, “Ev usülü ve bayram ikram edilecek yiyecekler ürettiğimiz için ciddi oranda sipariş alıyoruz. İnsanlarımız bayram günü ağırlayacakları misafirlerine ikramda bulunmak amacıyla özellikle baklava siparişi veriyor. Siparişleri en kısa zamanda tamamlayarak teslim ediyoruz.

Bu yıl özellikle şehir dışına gönderilen siparişler var. Kayseri’de oturan insanlarımız, burada üretilen yiyecekleri önermesinden dolayı İstanbul, Ankara gibi şehirlerde dahil birçok yere kargo ile sipariş gönderiyoruz. Son zamanlarda yurt dışından bile talep eden oldu. Bir de gurbetçilerimiz bayram sonrası geri dönüşleri öncesinde çok sipariş veriyorlar.” dedi. Özaşır, alınan siparişlerde sadece baklavanın ve su böreğinin 1.5 tonu bulduğunu belirtti.

 

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL