Dünyanın en acı biberi resmen o!

ABD'nin Carolina eyaletinde Ed Currie tarafından yetiştirilen biber, dünyanın en acı biberi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Dünyanın en acı biberi resmen o!
Dünyanın en acı biberi resmen o!
GİRİŞ 27.12.2013 13:20 GÜNCELLEME 27.12.2013 13:18

Scoville acılık ölçeğinde analiz edilen biberin 2.2 milyon birime ulaştığı tespit edildi. Böyle Currie tarafından yetiştirilen biber, daha önce Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Trinidad Moruga Akrebi" adlı biber türünü tahtından indirdi. Trinidad Moruga Akrebi biberleri, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birime ulaşmıştı.

Bazı menülerde yer alan ve oldukça acı olarak bilinen Meksika biberi veya Tabasco sosunun ortalama 5 bin Scoville olduğu biliniyor. Uzmanlar, bu biberlerden elde edilen sıvıların, polislerin kullandığı biber gazı kadar etkili olduğunu söylüyor.

Biberlerin acılık testi Eczacı Wilbur Scoville tarafından yaklaşık 100 yıl önce geliştirilen bir yöntemle ölçülüyor. Çeşitli solüsyonlar kullanılarak bibere acılığını veren maddenin oranı tespit edilerek ölçülüyor.

Bu arada Currie, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesinin ardından, yetiştirdiği biberlerle "Voodoo Mamba" veya "Lava" gibi isimlerle sos ve hardal üretmeyi planladığını söyledi.

Dünya üzerinde en acı biberi üretmek için birbirleriyle yarışan üreticiler bulunuyor. Bunlar çeşitli biberleri melezleyerek dünya rekorunun sahibi olmaya çalışıyor.

(İHA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL