Hamsinin yerini istavrit ve palamut aldı

Bu yıl hamside verimli bir sezon yaşayan Karadenizli balıkçıların ağlarına son dönemde istavrit ile az miktarda da olsa palamut takılıyor.

Hamsinin yerini istavrit ve palamut aldı
Hamsinin yerini istavrit ve palamut aldı
GİRİŞ 24.12.2013 14:34 GÜNCELLEME 24.12.2013 14:34

Sinop'ta kefal avlamak için denize açılan kıyı balıkçıları palamutla limana döndü.

Piraziz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsi avının azalmasının ardından Karadenizli balıkçıların istavrite yöneldiklerini belirtti.

Karadeniz'de son günlerde istavritin bol miktarda avlandığını anlatan Arslan, "Hamsinin Rusya ve Gürcistan sularına akın etmesiyle Karadeniz'in Türk karasularında hamsi avı bitme noktasına geldi. Türk balıkçıların bir bölümü Rus ve Gürcü karasularında hamsi avlıyor. Türk karasularında ise balıkçılar istavrite yöneldi. Karadeniz'de bugünlerde bol miktarda istavrit avlanıyor" dedi.

Şubat ve mart aylarına kadar Karadeniz'de istavritin bol miktarda avlanacağı yönünde tahminlerinin olduğunu kaydeden Arslan, "Karadeniz'de hamsi tahtını istavrite kaptırdı, adeta istavrit fışkırıyor. Karadeniz halkı belki bundan sonra hamsiden umudunu kesecek ama 2-3 ay daha istavrit yiyebilecek" diye konuştu.

Giresun'da balıkçı tezgahlarında istavritin kilogramı 5 ile 10 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Sinop'ta kıyı balıkçılarının "palamut" keyfi

Sinop'ta kefal avlamak için denize açılan kıyı balıkçıları palamutla limana döndü.

Hamside bu yıl verimli başlayan sezon son günlerini yaşarken, az miktarda da olsa palamut avı yüz güldürüyor.

Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, dün gece kıyı balıkçılarının 300 palamut avladığını söyledi. Havaların sıcak gitmesinden dolayı Karadeniz'de palamut sürüleri olduğunu ifade eden Tuncer, "Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Sıcak devam ederse bu akın sürer" dedi.

Tuncer, palamutların tanesinin 10 liradan satıldığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL