Ocakbaşında Türk işi suşi

Bursa'da bir restoranda, Türk damak tatlarının önde gelen yemeklerinden "Adana kebap" ile Japonya'ya özgü "suşi"yi aynı bünyede müşterilerine sunmaya başladı.

Ocakbaşında Türk işi suşi
Ocakbaşında Türk işi suşi
GİRİŞ 19.12.2013 11:18 GÜNCELLEME 19.12.2013 14:20

Bir bölümünde ocakbaşında başta Adana, beyti, patlıcan olmak üzere kebap çeşitlerinin yanı sıra kuşbaşı, çöp, ciğer ve tavuk şiş, kanat, dürüm sunulan işletmenin başka bir tarafında ise buharda pişirilerek Türk damak tadına uygun hale getirilen suşi servis ediliyor.

Izgara çeşitleri lavaş, Uzakdoğu'nun damak tatları ise kurutulmuş yosunla dürüm veya porsiyon şeklinde müşterilere veriliyor.

İşletmeci Ceyda Şenyuva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocakbaşı ile "ince şerit biçimindeki yosun tabakasının içine çiğ balık, yağsız, tuzsuz haşlanmış pirinç ve özel baharat karışımının konulmasıyla hazırlanan Japon yemeği" olarak tanımlanan suşiyi servis etmelerinin, müşterileri tarafından beğenildiğini söyledi.

Kebabı tamamen Adana usulü yaptıklarını ve eti makineyle değil zırhla kıyma haline getirdiklerini belirten Şenyuva, kebap için etlerde sadece koyun eti kullandıklarını ve serviste Adana'da olduğu gibi 4 çeşit salata ikramında bulunduklarını anlattı.

Suşi için de tüm malzemeleri Uzakdoğu'dan getirdiklerini, ustalarının da 7 yıl bu ülkelerde kaldığını dile getiren Şenyuva, "İki doğu mutfağını aynı mekan altında birleştirdik; biri Türk işi suşi, diğeri de kebap. Salonumuza gelen müşteriler kebabı yerken suşi siparişi de verebiliyor. Çünkü ürünlerimizi günlük ve taze sunuyoruz. Dolapta hazır bekleyen suşi servisi yapmıyoruz" dedi.

Şenyuva, hem kebap meraklısı hem de Uzakdoğu mutfağını tercih eden müşterileri bulunduğunu bildirdi.

Restoranı Uzakdoğulu ve ABD'li müşterilerinin de tercih ettiğini aktaran Şenyuva, "Hatta geçtiğimiz günlerde 18 Uzakdoğulu müşterimiz geldi. Suşi yediler ve çok memnun ayrıldılar. Ortamdan ve sunumdan memnun kaldılar. Hatta onların arasında da kebap yiyen oldu" diye konuştu.

Kebap için içecek olarak ayran ve şalgam verdiklerini, suşinin yanında da ağırlıklı olarak elma suyu tercih edildiğini dile getiren Şenyuva, iki mutfağın ayrı ustaları olduğunu belirtti. Müşterilerinin bu iki mutfağı da beğendiğine işaret eden Şenyuva, "Kebap için gelenler suşinin tadına bakmak istiyor. Özellikle Uzakdoğulu müşterilerimiz kebabın tadına bakmadan ayrılmıyor. Suşinin yanında şalgamı deneyen ve beğenen Uzakdoğulu müşterilerimiz de oldu. Tadı değişik geldi" ifadesini kullandı.

Ocakbaşında Türk işi suşi
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL