Yarım ton hamsiyi pişirip yediler

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, 5'incisi düzenlenen şenlikte hazırlanan mangallarda yarım ton hamsi pişirdi.

Yarım ton hamsiyi pişirip yediler
Yarım ton hamsiyi pişirip yediler
GİRİŞ 13.12.2013 17:23 GÜNCELLEME 13.12.2013 17:27

BEÜ Kilimli Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen Hamsi Şenliği'nde, kar yığınlarının üzerine konulan mangaların ateşleri yakıldı, öğrenciler horon oynayarak eğlendi.

Üniversiteye eğitim almak için farklı ülkelerden gelen öğrencilerin de katıldığı etkinlikte, yaklaşık yarım ton hamsi pişirilerek şenliğe katılanlara ikram edildi.

Kilimli Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Altın, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenliği geleneksel olarak düzenlediklerini söyledi.

Etkinlikte yabancı uyruklu öğrenciler dahil herkesin bir araya gelerek güzel zaman geçirme fırsatı bulduğunu ifade eden Altın, "Soğuk kış gününde son derece sıcak bir etkinlik oldu. Öğrencilerimiz arasında mini bir balık pişirme yarışması da yaptık. Ancak hepsinin pişirdikleri hamsiler bizim için çok lezzetliydi" diye konuştu.

Azerbaycan uyruklu öğrenci Farzad Azizi de daha önce hiç hamsi yemediğini belirterek, "Burada yaklaşık 12 ülkeden gelen arkadaşımız var. Bugün hepimiz bir araya geldik. İlk kez hamsi yedim, çok mutluyum" dedi.

Yarım ton hamsiyi pişirip yediler
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL