Yöresel yemekler birinci olmak için yarıştı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Turizm Haftası etkinlikler kapsamında “1. Geleneksel Yöresel Yemekler” yarışması düzenlendi.

Yöresel yemekler birinci olmak için yarıştı
Yöresel yemekler birinci olmak için yarıştı
GİRİŞ 22.04.2013 16:08 GÜNCELLEME 22.04.2013 16:08

Sarıkamış Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarıkamış Turizm Derneği'nin (SATURDER) organizasyonunda Sarıkamış Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


Sarıkamış Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerinin hazırlamış olduğu “Ülkemiz ve Turizm” konulu sinevizyon gösteriminin ardından, 1. Geleneksel Yöresel Yemekler Yarışması yapıldı. Birbirinden güzel yöresel yemekler oluşturulan jüri tarafından tadına bakılarak değerlendirilirken, birbirinden güzel yöresel yemeklerin tadına bakamayan katılımcılarda, ‘biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar' esprileri yapmaktan kendilerini alamadılar. Altı kategoride 24 aşçının katıldığı yarışmada; Kaz Yemeği'nde İbrahim Kılıçarslan, Kesme Aşı Yemeği'nde Zuhal Şen, Hunk Yemeği'nde Neşe Karabağ, Kete'de Kıymet Karabağ, Velibağı'nda Günnur Gedik ve Hasude Tatlısı'nda Yudum Yücedağ birinciliği elde etti. Yarışmanın birincileri, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sarıkamış sadece Kars'ın değil, aslında Kristal kar özelliğiyle, kış turizmiyle, yaban hayatıyla, tarihi binalarıyla, spor turizmine olan elverişliliğiyle, manevi turizmiyle Türkiye'nin gözbebeği önemli bir turizm merkezidir” dedi.
15-22 Nisan tarihlerinin turizm haftası olması nedeniyle turizm haftası kutlama programı hazırladıklarını belirten Ermiş, bu kapsamda ilk defa 1. Geleneksel Yöresel Yemekler Yarışmasını düzenlediklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Altı kategoride yöresel yemekler yarışması yaptık. Biliyorsunuz Kaz, Kars'ta çok önemli bir yemek, önemli bir değer. Bunun dışında Velibağı böreği, kete, kesme aşı çorbası, hasude tatlısı gibi ürünler, yarışma konusu oldu. Yarışmaya ilgi gayet iyiydi. Bayanlarımız özellikle katılmışlardı. Biz tadamadık ama inanıyorum bir birinden lezzetli ürünler ortaya çıktı. Sarıkamış'ın turizminde kayak çok önemli biliyorsunuz. Tarihi binaları, Sarıkamış şehitleri, çok çok önemli. Ama turizmi çeşitlendirmek adına biz bu haftayı değerlendirmek istedik. Özellikle yöresel ürünleri ön plana çıkardık. Bunu geleneksel olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Katılım güzel oldu. Yarışmacılara ödüller verdik. Yani Sarıkamış için faydalı olmuştur.”

Programa, Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, İlçe Milli eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Tay, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL