Bonfile nasıl pişirilir?

Kolay gibi görünse de lezzetli ve başarılı bonfile pişirmenin de bazı sırları, püf noktaları vardır.

Bonfile nasıl pişirilir?
Bonfile nasıl pişirilir?
GİRİŞ 28.10.2012 13:13 GÜNCELLEME 28.10.2012 13:13

Başarılı Bonfile Pişirmenin Sırrı

Bonfile etinin seçimi, dilimlenmesi, pişirme ısısı ve pişirme süresi sonucun iyi olması açısından önem taşır. Bonfile, dana ve sığır gibi büyükbaş hayvanların sırt bölümünün iç kısmında, sokumla antrkot arasında, bir ucu ince, diğer ucu kalın olan bir et parçasıdır. Gerek lezzeti gerek görünümü itibariyle “etlerin kralı” olarak kabul edilen bonfileyi satın alırken 1,5-2 kilogram gelen parçaların seçilmesi uygun olacaktır. Satın aldığınız bonfile parçasının hazırlık aşaması, eti kullanacağınız yemeğin başarılı sonuçlanması için önemlidir.

Bonfilenin Hazırlanması

Büyük bir parça halinde satın aldığınız bonfilenin yağ ve sinirlerinden ayrıştırılması gerekir. Yağ ve sinirlerinden arındırılan bonfile, 200 gramlık parçalar halinde kesilmeli ardından her bir parça 1,5-2 cm olacak şekilde ezilmelidir. Bonfilenin ince olmaması önemlidir. Çünkü ince ezilmiş bonfile parçaları pişerken kurur ve lezzetsiz olur. Eğer satın aldığınız bonfile ince hazırlanmış olursa o zaman bu bonfileleri ızgara olarak tüketmeniz, bonfilenin lezzetini koruması açısından önemlidir. Sığır etine oranla yağsız olan dana bonfileyi hazırlarken hafifçe yağlamak gerekebilir.

Bonfilenin Dünya Mutfaklarındaki Yeri

Bonfile, bütün olarak, dilimlenmeden fırında kızartılırsa “rozbif” adını alır. Bonfilenin dünya mutfaklarındaki yeri ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Örneğin bonfilenin kalın kısmı, biftek ve“chateaubriand” yapımında kullanılırken, ince olan kısmı doğrudan “fileto”“tournedo” ve“fileminyum” hazırlanmasında kullanılır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL