En güzel yemeklere altın ödülü- Galeri

Bağcılar’da bir birinden güzel yemekler yarıştı. Bir birinden güzel ev yemekleri, tatlılar, ve dolmalar ünlü gurmeler tarafından değerlendirildi.

En güzel yemeklere altın ödülü- Galeri
En güzel yemeklere altın ödülü- Galeri
GİRİŞ 19.08.2011 10:31 GÜNCELLEME 19.08.2011 10:31

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN...

Ev hanımlarına yönelik düzenlenen yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirildi.

Bağcılar Belediyesi Ramazan çadırında geleneksel hale getirilen yemek yarışması bu yıl da gerçekleştirildi. Hamur İşleri, Sarmalar ve Dolmalar, Ev Yemekleri ve Tatlılar olmak üzere toplam 4 kategoride düzenlenen yarışmaya yüzün üzerinde kişi katıldı. Ünlü gurmeler Hacı Abdullah Korun, Emine Beder ve Ayşe Tüter’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada Hamur İşleri kategorisinde Ayşe Sancar, Sarma ve Dolmalar kategorisinde Arzu Uslu, Ev Yemekleri kategorisinde Resmiye Akgün, Tatlılar kategorisinde ise Emine Şakar birinci oldu.

Toplam 104 çeşit yemek ve tatlının değerlendirildiği yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirildi. Yarışmada birinci olan tam altın, ikinci olan yarım altın, üçüncü olan da çeyrek altınla ödüllendirildi.

Tarih boyunca köklü medeniyetlerin kurulduğu Anadolu’da zengin bir yemek kültürünün bulunduğuna dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu zengin kültürün korunması ve daha da zenginleştirilmesi gerektiğini söyledi. Buna bir katkı olsun diye kadınlar arasında her yıl yemek yarışmaları düzenlediklerini belirten Çağırıcı, özellikle yerel ölçekteki damak tatlarının tanıtımının yapılması gerektiğini söyledi.

Dereceye girenlerin ödüllerini AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil verdi.

En güzel yemeklere altın ödülü- Galeri
GALERİYE GİT
KAYNAK: HABER7