Nefis karagöz tatlısı

Aşçı Muhittin Kaplan nefis “Karagöz” tatlısının tarifini verdi. Kaplan, karagöz tatlısının yapımı ve püf noktalarını izleyiciler için canlı yayında anlattı.

GİRİŞ 29.03.2011 12:04 GÜNCELLEME 29.03.2011 12:04

Kanal 7 ekranlarında 'Serdem’in Mutfağı' programına konuk olan Aşçı Muhittin Kaplan ''Karagöz” tatlısının nasıl yapıldığını anlattı.

Malzemeler:

1 su bardağı sıvıyağ ya da tereyağı

1 paket instant maya

4 su bardağı süt

Yeterli miktarda un

1 su bardağı kakao

5 su bardağı su

5 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı: Ilık süt ile maya geniş bir kapta eritilir. Daha sonra şeker ve sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur ve dinlenmesi için biraz bekletilir.
Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünerek bir parçası kakao ile yoğrulur. Daha sonra elimizdeki hamur oklava ile kare şeklinde açılır. Kakaolu hamur da aynı şekilde açılır. Üst üste konan iki hamurda yuvarlanarak rulo haline getirilir. Rulo haline getirdiğimiz hamur istenilen kalınlıkta ufak ufak kesilerek parçalara ayrılır. Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir ve fırına verilir. Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince kalan malzemeyle hazırladığımız ve ılıklaşan şerbet de üzerine dökülüp beklenir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL