Artık pidenin fındıklısı da var

Giresunlu bir pideci ürün çeşitlerine fındıklı pideyi de ekleyerek müşterilerinin damak zevkine yeni bir lezzet seçeneği daha sundu. İşte o tarif.

Artık pidenin fındıklısı da var
Artık pidenin fındıklısı da var
GİRİŞ 16.03.2011 11:40 GÜNCELLEME 16.03.2011 11:40

Güce ilçesinde 10 yıldan bu yana pide salonu işleten Murat Zeybek, yörenin tek geçim kaynağı olan fındıkla yeni tatlar ortaya çıkarmak için fındıklı pide yaptı.

"Türkiye, dünya fındık üretimi ve ihracatının yüzde 70'ini aşan bir potansiyele sahip. Ancak iç fındık üretimimiz ortalama 80 bin ton dolayında. Biz bir şekilde iç fındık tüketimini en az 120 bin tonlara çıkarmayı başarmalıyız" diyen Zeybek, fındıklı pidenin bu konuda çok büyük katkı sağlauacağını söyledi.

Zeybek, lifli bir yiyecek olan fındığın pidede kullanılmasının sağlık açısından da yararlı olacağına inandığını anlatarak, ''Güce ilçesinde başlattığımız fındıklı pide üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra çok üretip, az tükettiğimiz fındığa olan talebi de artırmayı amaçlıyoruz. Kısa sürede menüde yerini almasını ve seri üretime geçerek menümüzün ana kalemlerinden biri olmasını bekliyoruz'' dedi.

FINDIKLI PİDENİN TARİFİ

Fındıklı pide, 200 gram hamur 40 gram fındıkla beraber karıştırılarak hamur haline getiriliyor. Sonra açılan hamurun içerisine 40 gram öğütülmüş fındıkla beraber 10 gram pudra şekeri eklenerek fırına veriliyor.

ntvmsnbc

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL