İçli köfte

Kuşkusuz hepimizin gözdesidir içli köfte.İşte o özel yemeğin tüm ayrıntılarıyla tarifi.

İçli köfte
İçli köfte
GİRİŞ 04.08.2010 10:22 GÜNCELLEME 04.08.2010 10:22

İçli köfte malzemeleri

İç malzeme için

1 kg yağlı koyun kıyması
6 soğan
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Dış malzeme için

350 gr yağsız dana kıyması (2 kez çekilmiş)
5 su bardağı ince köftelik bulgur
1.5 su bardağı soğuk su
2 yumurta
1 su bardağı un
2 çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için

10 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz

İçli köfte hazırlanışı

İç malzeme için, soğanları temizleyip ince doğrayın. Margarini tencerede eritin. Kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Soğan tuz ve karabiberi ilave edip soteleyin. Biber salçasını ekleyip 4- 5 dakika kadar pişirin. Kıymayı geniş bir tepsiye alıp yağı donup katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Dış malzeme için, bulguru geniş bir tepsiye alın. Üzerine soğuk su döküp karıştırın. Kabarması için 15 dakika bekletin. Tuz, kimyon ve biber salçasını ilave edin. Elinizi soğuk suya batırarak 10 dakika yoğurun. Yağsız kıymayı

ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Üzerine unu serpiştirerek ilave edin. Yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamuru top şeklinde kapatın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. İşaret parmağınızı ıslatıp hamurların ortasına bastırın ve içini oyup mekik şeklinde uzatın. İç malzemeyi paylaştırıp elinizi ıslatarak ağız kısımlarını kapatın ve avucunuzda şekillendirin. Hazırladığınız köfteleri tepsiye yan yana dizin Buzdolabında 1 saat bekletin.

Pişirmek için, tencerede limonlu ve tuzlu suyu kaynatın. Su kaynayınca 10 köfteyi tek tek ilave edin. Köfteler su yüzüne çıkınca birkaç dakika daha kaynatın. Delikli kepçe ile servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

İçli köfte artık hazır, afiyet olsun.

lezzet.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL