Patlıcanlı börek tarifi

Klasik patlıcan yemeklerinden sıkıldıysanız, farklı tarifler arıyorsanız patlıcanlı börek tam size göre...

Patlıcanlı börek tarifi
Patlıcanlı börek tarifi
GİRİŞ 08.08.2016 09:25 GÜNCELLEME 08.08.2016 09:25

Patlıcanlı börek malzemeleri

2 adet yufka
Sıvı yağ
Su

İç harcı için:

1 orta boy kuru soğan
3 orta boy domates
3 tane patlıcan
2 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

Patlıcanlı börek yapılışı

Patlıcanlı böreğe ilk olarak içini yapmakla başlayın. Sıvı yağı tencereye koyun, üstüne de doğranmış soğanı koyun. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan kavrulunca patlıcanı tencereye koyun. Patlıcanın yumuşaması için tencerenin altını kısın ve kapağını kapatıp birkaç dakika bekleyin.

Patlıcanlar yumuşayınca domatesleri ve biberleri de ekleyin. Tenceredeki tüm malzemeleri karıştırın ve tekrar yumuşamaya bırakın. Yumuşayınca tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip güzelce karıştırın. Artık iç harcınız hazır.

Daha sonra yufkaları açıp pizza dilimler gibi 8 parçaya bölün. Bir yufka parçasının içini yağ ve su ile ıslatın. Üstüne bir parça daha yufka koyun. Fırça yardımıyla bir kat daha su ve yağ sürün.

Yufkanın geniş kısmına bir kaşık patlıcanlı harçtan koyup üst tarafında sağ ve sol taraflardan içe doğru katlayın. Daha sonra sigara böreği gibi yuvarlayın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizin.

Tepsideki böreklerin üstüne yağ ve suyla hazırlanan sosu sürün. Bu, böreğin daha çıtır ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20-25 dakika, üstü pembeleşinceye kadar pişirmeniz yeterli. İsterseniz üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu sürüp de fırınlayabilirsiniz, bu durumda üstünün kızarıncaya kadar pişmesi yeterlidir. Böreklerinizi fırından çıkarınca çay veya ayran ile servis edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL