Ev yapımı Tantuni tarifi

Tantuni yapılışı kolay ve lezzetli bir yemektir. Genelde lokantalarda yemeyi tercih ederken ev yapımı da çok güzeldir.

Ev yapımı Tantuni tarifi
Ev yapımı Tantuni tarifi
GİRİŞ 28.04.2016 11:46 GÜNCELLEME 28.04.2016 15:59

Malzemeler:

500 gram dana eti
2 adet orta boy soğan
3-4 adet domates
2 adet kırmızı biber
Tuz
Pul biber
Sumak
Sıvı yağ
Et suyu

Yapılışı:

Dana etini kuşbaşı boyutunun üçte biri civarında küçük olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız etleri tencereye alın ve üzerini üç parmak geçene kadar su ekleyin. Ardından damak tadınıza göre tuz ekleyip orta ateşte kaynatın. Ardından kısık ateşe alıp yaklaşık 30 dakika pişirin. Ocağın altını kapatıp kalan suyu süzün. Ardından domatesleri küçük küçük doğrayın.

Saç kavurma tavanız varsa tavada yoksa ortası biraz çukur bir kızartma tepsisinde tantuniyi yapabilirsiniz. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp orta ateşte yaklaşık 1 dakika kadar kavurun.

Süzdüğünüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya ekleyin. Et suyunu eklerseniz etiniz yanmaz ve sertleşmez. Et suyu buharlaşınca üzerine sıvı yağ ekleyip salıp etleriniz kızarana kadar pişirin. Tuz ve pul biber ekleyip tatlandırın. Lavaş ekmekleri tavadaki etlerin üzerine koyarak yağlayın.

Ekmekleri tavaya alıp et ekleyin. Etleri paylaştırdıktan sonra ince kıydığınız soğanları, domatesleri ve biberleri aynı tavaya alıp 1-2 kez çevirin. 1-2 çay kaşığı pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı da etin üzerine yayın. İsterseniz soğana ekstradan sumak ve maydanoz ekleyerek tantuniyi lezzetlendirebilirsiniz. Ev yapımı gerçek tantuni hazır.