Mısır Unlu Poğaça

Fırından yeni çıkmış poğaça kokusu burnunuzda tütsün, üzerinden incecik mısır unu taneleri dökülsün, içi altın sarısı renk alsın.

Mısır Unlu Poğaça
Mısır Unlu Poğaça
GİRİŞ 26.02.2016 11:26 GÜNCELLEME 26.02.2016 11:26

Malzemeler

125 gram tereyağı
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

200 gram lor peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı mısır unu

Püf Noktası

Poğaça yapımında kullandığınız tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin.Adet sayısı hazırladığınız poğaçaların büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Unu azar azar ekleyip gerektiği takdirde hamur toparlanana kadar eklemeye devam edin.

Pişirme Önerisi

Arzu ettiğiniz iç malzemeyi kullanarak farklı tatlarda poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta ve yoğurt ekleyip bir aparat ya da elinizle karıştırmaya başlayın.

Kabartma tozunu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Mısır unu ve elenmiş unu azar azar ekleyip tuz katın.

Hamuru, toparlanıp kıvam alana kadar yoğurun. Yumurta büyüklüğünde hamur parçaları kopartıp orta kısımlarına lor peyniri ekledikten sonra kapatın. Avuç içinizde arzu ettiğiniz şekli verin.

Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Küçük bir kapta yumurta sarısı ve ayçiçek yağını çırpın. Bir yumurta fırçası yardımıyla poğaçaların üzerine sürüp mısır unu serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısında, kısa bir süre dinlendirdiğiniz poğaçaları sevdiklerinizle paylaşın.