Lezzetli ekmek dilimi tarifleri

Ekmek dilimleriyle günün her saatine yakışır lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz.

Lezzetli ekmek dilimi tarifleri
Lezzetli ekmek dilimi tarifleri
GİRİŞ 18.02.2016 09:41 GÜNCELLEME 18.02.2016 09:41

1-BİSKÜVİ VE KAKAO KREMALI EKMEK

Bisküvi kreması için 1.5 paket yulaflı bisküvi ve 50 g esmer şekeri un gibi olana kadar mutfak robotundan geçirin. 200 ml Hindistan cevizi sütü ve2 yemek kaşığı tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. 1 tatlı kaşığı limon suyu ve bir tutam tarçını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Bir kasede sürülebilir kakao kreması ve hazırladığınız bisküvi kremasını karıştırın. Karışımı kızarttığınız tost ekmeklerinin üzerine sürün. Rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.


2-AVOKADO VE YUMURTALI EKMEK

Yumurtayı tereyağında pişirin. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. 1 yemek kaşığı domates püresi ve 2 dilim pastırmayı ilave edip hafif soteleyin. Tost ekmeğini kızartın. Üzerine sırasıyla yarım ay formunda dilimlediğiniz yarım avokadoyu, pişirdiğiniz yumurtayı ve sotelediğiniz pastırmayı yerleştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.

3-PEYNİRLİ EKMEK

Bir çay bardağı rendelenmiş çedar peyniri ve bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peynirini bir kasede karıştırın. Tost ekmeklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı tereyağı sürün ve rendelenmiş peynir karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar, yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


4-FISTIK EZMELİ VE MUZLU EKMEK

Kızarttığınız tost ekmeklerinin üzerlerine birer yemek kaşığı fıstık ezmesi sürün. Muzu dilimleyip ekmeklerin üzerine yerleştirin. Üzeri için iri çekilmiş cevizi 1-2 dakika kavurup ocaktan alın. Bal ekleyip karıştırın. Muzlu ekmek dilimlerini ballı ceviz ile süsleyerek servis yapın.


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL