Hasan Paşa köfte tarifi

Mis gibi Hasan Paşa köfte misafirler için çok uygun bir tercih.

Hasan Paşa köfte tarifi
Hasan Paşa köfte tarifi
GİRİŞ 02.04.2015 16:41 GÜNCELLEME 02.04.2015 16:41

Malzemeler

1/2 kg yağsız kıyma

4 adet haşlanmış patates

1 küçük soğan

4-5 dilim bayat ekmek

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı salça

1 tutam maydanoz

2 çorba kaşığı tereyağı yada margarin

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

1 çorba kaşığı un

3 su bardağı su

Kimyon

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı

4-5 dilim ekmek içini 1 su bardağı su ile derin çukur kapta yoğurun. Yarım kg kıyma, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 adet yumurtayı da ekledikten sonra iyice yoğurun. 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve köfte içine ekleyin.

Hazırladığınız malzemeyi bir bütün olarak yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 25 dakika pişirin.

Püre hazırlığı: Haşlanmış 4 adet patatesi çukur bir kaba koyun. 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı da ekledikten sonra çırpma teli ile iyice ezerek birkaç dakika karıştırın.

Sos hazırlığı: Tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızarken yarım baş soğanı küçük küpler halinde doğrayın. 1 çorba kaşığı unu ekleyip iyice kavurun. 1 çorba kaşığı salçayı da ekleyin.

Unun kokusu gelene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. 2 su bardağı sıcak suyu tencereye dökün ve un topaklanmayacak şekilde iyice karıştırın

Köfteleri 25 dakika sonra fırından çıkartın ve dilimleyin. Dilimlediğiniz köfteleri fırın tepsisine ya da borcama dizin. Köftelerin üzerine 1 çorba kaşığı püre koyun. Hazırladığınız sosu bir süzgeçle köftelerin arasına akacak şekilde dökün. Pürenin üzerine 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecede 10 dakika pişirdikten sonra servise hazır.