Askıda simit ayran uygulaması başlatıldı

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından başlatılan 'askıda simit, ayran' kampanyasına öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Günde ortalama 50 simit, maddi durumu iyi olmayan veya maddi zorluk yaşayan öğrencilere ikram ediliyor.

Askıda simit ayran uygulaması başlatıldı
Askıda simit ayran uygulaması başlatıldı
GİRİŞ 16.01.2013 11:27 GÜNCELLEME 16.01.2013 11:27

TOKİ tarafından Sanayi Mahallesi civarına yaptırılan, 2012-2013 yılı itibari ile eğitim-öğretime başlayan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 800 öğrencisi ile birlikte çok başarılı ve çok farklı etkinliklere imza atıyor. Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret eden Vali Ali Kolat, bu duyarlı davranıştan dolayı okul yönetimini ve öğrencileri tebrik etti. Türk insanının kültüründe ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmenin her zaman var olduğunu dile getiren Kolat, kampanyanın duyarlı bir çalışma olduğunu söyledi. Diğer eğitim kurumlarında da bu şekilde çalışmaların yapılabileceğini dile getiren Kolat, kampanyanın bütün okullarda gerçekleşmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Dündar da soğuk kış günlerinde hala okula spor ayakkabısı ile gelen öğrencileri tespit ettiklerini belirtti. Askıda simit ve ayran uygulamasıyla yaklaşık 50 öğrenciye kışlık ayakkabı alındığını söyleyen Dündar, durumu iyi olan öğrenciler ve öğretmenlerin katkılarıyla bir yardım sandığı oluşturduklarını açıkladı.

Dündar, "Öğleyin yemek yiyemeyen öğrenciler için öğretmen ve öğrencilerin desteği ile askıda simit ve çay uygulamasına geçilmiştir. Öğrenciler, rencide edilmeden kampanyadan yaralandırılmaya başlandı. Bunu yaparken, sağ elin verdiğini sol el bilmiyor. Ayrıca, her gün 20 öğrenciye ücreti Aile Birliği'nden karşılanmak üzere kantinden öğle yemeği yemeleri sağlanmaktadır. Ayrıca, 80 kadar öğrenci ücretsiz servislerden yararlanmaktadır. Öğretmenlerin de desteği ile kıyafet, kırtasiye, ev ziyaretleri ve yiyecek yardımları da yapılmaktadır." dedi. 

KAYNAK: CİHAN