5 Dakikada kavanozda organik tereyağı yapımı

Göz, cilt, doku ve diş sağlığımızda önemli bir role sahip olan tereyağını organik şekilde kendiniz hazırlayın.

5 Dakikada kavanozda organik tereyağı yapımı
5 Dakikada kavanozda organik tereyağı yapımı
GİRİŞ 01.07.2016 13:40 GÜNCELLEME 01.07.2016 13:41

Tereyağı A vitaminiyle doludur. A vitamini gözlerimizin, cildimizin, dokularımızın, membranlarımızın ve dişlerimizin sağlığı için hayati öneme sahiptir. Gen transkripsiyonunda rol oynar. Tereyağı, büyük oranda orta ve uzun zincirli yağ asitlerinden oluşur. Bu yağ asitleri kansere karşı korur.

Not: Mevcutsa çiğ organik ağır krema (kaymak) kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Yapılışı

- Kremayı mutfak robotuna koyun ve 10 dakika kadar çekin. Önce koyu bir krem şantiye dönüşecek (Bu yöntem biraz daha uzun, eğer 5 dakika veya daha az sürede hazırlamak isterseniz sayfa sonundaki videoyu izleyin).

- Tanecikli hale gelene kadar mutfak robotunda çekmeye devam edin ve ardından tereyağı kremasını ve sütünü birbirinden ayırın. Sütü tereyağı kremasından süzün.

- Tereyağını mutfak robotu kabının kenarlarından sıyırıp temiz bir kaba koyun. Bir kevgire alın ve sütünü süzerek kremadan ayırın.

- Tereyağını soğuk su ile durulayın, bir yandan tereyağının üzerine soğuk su dökerken bir yandan da bir kaşık yardımıyla nazikçe döndürerek tereyağından geçen su, temiz akana kadar akıtın.

- Tereyağı temizlendiğinde, biraz daha sıvı süzün, bir tahta spatula veya kaşık yardımıyla tereyağını ezin ve suyunu süzün.

- Bir kavanoza veya kaba koyup buzlukta veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bu tip tereyağı aylarca bozulmadan durabilir.

Dilerseniz çocukların bayıldığı aromalı tereyağları da hazırlayabilirsiniz. Aşağıda yumuşatılmış tuzsuz tereyağı ile deneyebileceğiniz bazı eğlenceli bileşimler var:

- Limon kabuğu ve kıyılmış maydanoz

- Kıyılmış taze fesleğen, doğranmış sarımsak ve doğranmış, süzülmüş zencefil turşusu.

- Ufalanmış feta peyniri ve doğranmış kalamata zeytini (Eşek zeytini)

- Rendelenmiş parmesan peyniri ve kıyılmış taze fesleğen

- Rendelenmiş zencefil ve susam yağı

- Kıyılmış taze kişniş, limon kabuğu rendesi ve acı sos

- Kabaca çekilmiş karabiber ve deniz tuzu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL