Serinleten içecek tarifleri

Hem Ramazan ayı hem de sıcak yaz günlerinde, vücudun sıvı ihtiyacının en doğru şekilde karşılanmasının son derece önemli olduğunu söylendi.

Serinleten içecek tarifleri
Serinleten içecek tarifleri
GİRİŞ 22.06.2015 13:48 GÜNCELLEME 22.06.2015 13:48

Vücudun artan sıvı gereksinmesini karşılayacak, metabolizmayı hızlandıracak, hücre yenilenmesi için antioksidan deposu içecek tariflerinin bu yazın en iddialı ara öğünü olmaya aday.

Özellikle sahurda tuzlu yiyecekler tüketilmemesini tavsiye eden Eda Ağıllı Akın, hem iftar ile sahur arasında hem de Ramazan ayı bittiğinde gün boyunca tüketilebilecek içeceklere ilişkin tavsiyelerde bulundu.

YAZ MEVSİMİNİN İDDİALI İÇECEK TARİFLERİ

Lime Limon serinliği için, 2 adet lime limon, 1 tatlı kaşığı granül yeşil kahve, 400 ml su, İstediğiniz kadar buz. Lime limonlardan birinin suyunu sıkın diğerini dilimleyin ve su, yeşil kahve, buz ile karıştırın.

Aromalı maden suyu için gerekli malzemeler, 2 şişe doğal maden suyu, 1 poşet yeşil çay, 1 küçük kase fesleğen, 1 tane salatalık. Fesleğeni ince ince kıyın ve salatalıkları dilimleyin, maden suyu ile karıştırın ve yeşil çay ekleyin, demlendikten sonra tüketebilirsiniz.

Badem sütü ise E vitamini içeriği ve yüksek antioksidan özelliği ile cilt yaşlanmasını önler. 200 ml badem sütü, 1 tatlı kaşığı vanilya, 100 gram taze kırmızı meyveler (çilek, ahududu, böğürtlen, karadut gibi) istenildiği kadar buz. Tüm malzemeleri karıştırıp blenderdan geçirip içebilirsiniz.
 
Kakaolu süt için de, 200 ml light süt, 1 tatlı kaşığı kakao, 20 gram bitter çikolata, 100 gram muz. Tüm malzemeleri karıştırıp blenderdan geçirin, isteğe bağlı buz ekleyebilir ya da sıcak içebilirsiniz.
 
Suyunuzu tatlandırmak da mümkün. 2 poşet beyaz çay, 1 tane çubuk tarçın, 2 tane karanfil, birer dilim kurutulmuş portakal, ananas, kivi, 1 litre su. Tüm malzemeleri 1 litre su ile karıştırın, gün boyunca tüketin. “

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL