Derin dondurucu kullanmanın püf noktaları

Derin dondurucular özellikle son yıllarda kadınların kurtarıcı mutfak ürünlerinden.

Derin dondurucu kullanmanın püf noktaları
Derin dondurucu kullanmanın püf noktaları
GİRİŞ 13.07.2013 12:35 GÜNCELLEME 13.07.2013 12:35

Mevsiminde bulunması güç olan besinleri saklamak, dilediği her an ulaşılmasını sağlamak içinse birebir. Ancak derin dondurucunuzdan  iyi bir verim alabilmek için saklama koşullarını, paketleme  şekillerini, hangi gıdaların kolaylıkla saklanabileceği gibi birçok püf  noktasını da bilmeniz gerekiyor.

Saklama sırasında en çok dikkat etmeniz gereken nokta ise; besinleri gruplandırmak.

Sebzeleri saklamak için öncelikle yıkayın ve iyice süzülmesini  bekleyin. Ardından dilediğiniz boyutta doğrayarak, porsiyonlar halinde  poşetlere ayırın. Donmuş sebzelerinizi kullanma aşamasında çözülmesini  beklemeden, dondurucudan alındığı gibi pişirme işlemini  gerçekleştirebilirsiniz. Domates, bamya, bezelye, yeşil fasulye, ıspanak  gibi sebzeleri kolaylıkla derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Derin dondurucuda  meyve saklamak istiyorsanız, olgunlaşmış meyveleri tercih etmelisiniz.  Meyvelerin kararmasını önlemek için paketlemeden önce su katılmamış  hakiki limon suyuna bulayabilirsiniz. Çilek, vişne, böğürtlen gibi  saklanması kolay meyveleri dilediğiniz zaman reçel, marmelat ya da  yaptığınız kek ve pastaları süslemek için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Dondurucuda saklamak istediğiniz besin et ise, bunun için dikkat  etmeniz gereken en önemli nokta yemek türüne göre gruplara ayırmak.  Kıyma, kemikli et, kuşbaşı gibi ayrı ayrı bölümlere ayırarak muhafaza  etmelisiniz. Saklamak istediğiniz gıdaların uzun ömürlü olmasını  istiyorsanız yağsız et tercih etmelisiniz. Çiğ olarak saklayacağınız  kırmızı etlerin ömrü en fazla 5 ay, çiğ tavuğun en fazla 9 ay,  balıkların derin dondurucuda saklanma ömrü ise en fazla 3 aydır.

Börek, kek, pasta gibi tüm hamur işlerini de kolaylıkla derin  dondurucuda saklayabilirsiniz. Hamur işlerini yeni hazırlanmış ve ılık  halindeyken porsiyonlara ayırarak dondurabilir, hamur işleri türlerine  göre en fazla 6 ay saklayabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL