Lezzet deposu Rum tatlısı

Şerbetli tatlı sevip klasik tatlılardan sıkılanlar için oldukça iddialı bir alternatif. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin..

Lezzet deposu Rum tatlısı
Lezzet deposu Rum tatlısı
GİRİŞ 07.12.2011 09:53 GÜNCELLEME 07.12.2011 09:53

MALZEMELER:
4 Yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Subardağı tozşeker
1 Subardağı iri çekilmiş ceviz
1 Subardağı hindistan cevizi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1,5 Subardağı galeta unu

ŞERBETİ İÇİN:
3 Subardağı su
2,5 Subardağı tozşeker
1-2 Damla limon suyu

KREMASI İÇİN:
1 Paket Crem ole
1 Paket Krem şanti
Süt


HAZIRLANIŞI:
Öncelikle, şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dk. kaynatıp altını kapatın.

Keki için, Yumurta ile şekeri beraber çırpın. Diğer malzemeleri de ilave edip iyice çırpın. Karışımı yağlanmış borcama dökün. Önce 200 daha sonra 180 derecede pişirin. Kek ılıklaşınca şerbeti üzerine döküp iyice çekmesini bekleyin. Eğer şerbet fazla gelirse, çektirdikten sonra fazlalığını süzebilirsiniz.

Kreması için, Crem ole'yi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Ayrı bir kapta da Krem şantiyi hazırlayıp iki karışımı da bir kaba alıp beraber çırpın. Tatlının üzerine kalın bir şekilde kaplayıp dolapta 4-5 saat dinlendirin. Servis yapılacağı zaman üzerini tarçın, ceviz ve damak zevkinize uygun süslerle dekore edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hazırlayan: Sidelya Nur

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Ecren 12 yıl önce Şikayet Et
    Ben denedim... Ben denedim bugün. Şekeri ev halkının damak tadına uygun geldi. Üstelik çok lezzetli bir tatlı oldu. Bundan sonra sık sık yapacağım tarifler arasına girdi. Tarif için çok teşekkürler Sidelya hanım..
    Cevapla