Ramen tarifi

Lezzetli, ucuz ve hazırlanması kolay bir yemek olarak nam salan ramen, Çin ve Kore'de hala çok farklı tekniklerle yapılıyor.

Ramen tarifi
Ramen tarifi
GİRİŞ 31.05.2016 12:16 GÜNCELLEME 31.05.2016 12:16

Malzemeler:

Ramen Eriştesi veya adı Çin Eriştesi 

Havuç, pırasa, domates, yeşil soğan yada isteğe bağlı kuru soğan da olabilir

Maydonoz gibi olabileceğini düşündüğünüz istediğiniz sebzelerden ekleyebilirsiniz..

Soya sosu

Kuşbaşı et veya Tavuk eti de olur

Yumurta İsteğe bağlı

Yapılışı:

Erişteyi paketten çıkardığınızda kalıp gibidir, birbirine geçmiş eriştelerdir.

Bu kalıbın sığabileceği küçük bir tencere size yeterli olacaktır. Çok büyük olmasına gerek yok yani. İçine su koyun ama dikkat edin suyunu bol koymalısınız.

Bu yemeği bir çorba gibi düşünün, altını açın, kaynamaya başladığında ramen eriştesini içine atın. Attıktan sonra erişte yumuşamaya başlayacak onun altını kısabilirsiniz ama kapatmayın.

Etleri nasıl istiyorsanız öyle yapıp eriştenin bulunduğu tencereye atabilirsiniz. Et kullanmıyorsanız bulyon kullanın. Kesinlikle tadı çok güzel oluyor.Ondan sonra sebzeleri dilimlemeye başlayın.

İlk önce havuç. Çünkü sert olduğu için onun ölmesi daha zor oluyor. Dilimleyip ayrı bir tavaya atın. Tavaya biraz yağ koyabilirsiniz ondan önce. Arkasından en sertten en yumuşağına göre sırayla sebzeleri dilimleyin ve tavaya atın.

Dilimleme işi bittiğinde bütün sebzeleri topladığınız tavanın altını açın ve karıştırın. Sebzeler öldüğünde eriştenin bulunduğu tencerenin içine atın ve karıştırın.

Eğer yumurtalı yapacaksanız yumurtayı haşlayın ve ikiye bölüp üstüne tuz ve biraz soya sosu dökerek bir kenara koyun.

Kekik, pul biber, tuz vs. eklemek istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Her şey bittiğinde tencereyi büyükçe bir kaseye dikkatlice dökün. Ardından yumurtaları üstüne koyun. Afiyet olsun.

YORUMLAR 2
  • Yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yaa
    Cevapla
  • asaf 7 yıl önce Şikayet Et
    adı yazıyor işte.
    Cevapla