Lagmen tarifi

Çıkış yeri Çin olan bu leziz yemek asyanın en önemli yemeğidir. Uygurlarda çok popüler olan bu makarnası diğer makarnalar gibi değil.

Lagmen tarifi
Lagmen tarifi
GİRİŞ 25.04.2016 12:15 GÜNCELLEME 25.04.2016 12:19

Malzemeler:

1 kilo kuş başı et
1 kilo turp
1 kilo domates
2-3 deste turp yaprağı (eşekturpu yada hardal daha güzel olur)
3 adet soğan
4 adet yeşil biber
3 baş sarımsak
1 buçuk su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı salça
Karabiber tuz kimyon kırmızı biber bir tutam
2 adet limon

Hamur için;

2 kilo un
2 yumurta
Yarım çay bardağı çiçek yağı
Bir kase zeytin yağı

Önce hamuru yapıyoruz  unun içine yumurtaları kırıyoruz. Yağı ve tuzu ekleyip yuğuruyoruz. Hamurumuz mantı hamuru gibi sert oluyor. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra başparmağı kalınlığında 10 cm uzunluğunda fitilliyoruz. Kayısılanmaması için bir kase zeytin yağına elimizi sürüp sürtmek iyi oluyor. Daha sonra bu fitilleri fırın makarnası kalınlığına kadar inceltip sürte sürte uzatıyoruz ve sofranın üzerine seriyoruz.Hazır hamurlarımızı haşlıyoruz ve bu kısmı tamamlıyoruz.

Yapılışı:

Bir tencerede kuş başı Etimizi haşlıyoruz.Soğanları domatesi sarımsakları yemeklik doğruyoruz.Turpları da yassı ve ince doğruyoruz. Yapraklarını söğüşlük marul gibi doğramak gerekli.

Başka bir yerde de 1. 5 bardak ısınmış zeytin yağında soğanı kavuruyoruz. Sarımsakları ekledikten sonra salçayı ekliyoruz. Üstüne turpları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Turplar 20dk kavrulduktan sonra domatesleri ekliyoruz.

Üstüne turp yaprağını da ekliyoruz. Turplar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Haşlamış olduğumuz eti suyula birlikte ekliyoruz. Özleşene kadar kısık ateşte en az 45 dk pişiriyoruz.

Haşlamış olduğumuz hamuru tabağa koyup üstüne pişen yemekten ekleyip servis ediyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL