New York Usulü Cheesecake

New York Usulü Cheesecake nasıl yapılır. İşte cheesecake tarifi!

New York Usulü Cheesecake
New York Usulü Cheesecake
GİRİŞ 10.04.2014 10:56 GÜNCELLEME 10.04.2014 16:50

Malzemeler

Tabanı için;

25 gr margarin
25 gr toz şeker
45 gr un
1 tutam tarçın
1 tutam zencefil

Üzeri için;

300 gr labne peynir
75 gr toz şeker
2 tane yumurta
1 yumurtanın akı
25 gr nişasta

Sosu için;

300 gr çilek, 100 gr pudra şekeri

Hazırlanışı;

Taban malzemelerinin hepsi bir kabın içerisinde karıştırılır. Karışım ekmek kırıntısı kıvamına gelene dek ufalanılır. 20 cm çapında kelepçeli bir kalıbın içerisine taban hamuru dökülüp iyice bastırılır. 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirilir.

Diğer taraftan peynir, şekerin yarısı ve nişasta mikser yardımıyla iyice çırpılır. Ardından karışıma yumurtalar, 1 tane, 1 tane eklenip çırpılmaya devam edilir. Ayrı bir kâsenin içerisin de yumurtanın akı ile kalan şeker beyazlaşana den karıştırılır. Bir spatula vasıtası ile hazırlanılan bu beyaz karışım diğer karşıma yedirilerek eklenir.

İyice çırpılan karışım fırından çıkan hamurun üzerine dökülür. Tekrar fırına yollanır 100 derecede 10 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra bir müddet oda ısında bekletilir. Orta kısmı hafifçe çökmesi beklenir.

Diğer tarafta sos için verilen malzemeler karıştırıp pişirilir. Chees kek dinlendikten sonra sos üzerine dökülür ve dilimlendirilir. Sosun her katmanına girmesini istiyorsanız dilimleyip de dökebilirsiniz. Sosu döktükten 3 dakika sonra servide hazırdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL