Mutluluk veren iki besin

Hiçbir grup besin bir diğerinden üstün değildir fakat bazıları çok farklı etkiler gösterebiliyor. İşte onlardan birkaçı...

Mutluluk veren iki besin
Mutluluk veren iki besin
GİRİŞ 20.09.2012 15:00 GÜNCELLEME 20.09.2012 15:03

Muz ve balık beyinden seratonin hormonunun salınımını tetikleyerek mutluluk verici etki gösterir. Sarımsak bilinen en iyi antibiyotik besinlerden olup yemek ve salatalarımızda bol bol kullanılmalıdır. Sabahları aç karnına yenen bir elma ise iyi bir toksin atıcı olup kanı temizler. Bu grup besinlerin kolesterol ve tansiyon düşürücü etkileri ise son derece önemlidir.

Görüldüğü gibi hiçbir grup besin bir diğerinden üstün değildir ve yaşamımızda sağladığımız besinçeşitliliği, bizleri sağlıklı kılmakta, kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltmakta ve yaşlanmanın getirdiği pek çok olumsuz etkiyi ortadan kaldırabilmektedir. Besinlerin bireysel yararlarının, ancak bir diğer besinin içeriğiyle birleştiğinde anlamlı ve maksimum düzeyde olduğunu unutmamalı ve her grup besinden gün içinde dengeli bir şekilde tüketmeliyiz. Doğanın tüm renklerini içeren, gökkuşağı tadında rengarenk bir beslenme dileklerimle..

Kaynak: BUGÜN