Kilo almak istemeyenler için diyet mantı

Kayseri’de bir restoran, kilo sorunu yaşayanlar için diyet mantı üretti.

Kilo almak istemeyenler için diyet mantı
Kilo almak istemeyenler için diyet mantı
GİRİŞ 02.07.2011 10:28 GÜNCELLEME 02.07.2011 10:28

Restoranda pastırmalı ve sucuklu mantının yanı sıra vejeteryanlar için de sebzeli mantı yapılıyor. Hisar Gıda Sanayi yeni nesil mantılar için patent aldı.

Hisar Gıda Sanayi, Hisar Pastaneleri ve Restoran Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Göktepe, Kayseri’de lezzetleri artırmak ve daha değişik tatlar sunmak amacıyla çalıştıklarını belirtti. Yeni nesil mantılar ile ilgili bilgiler veren Göktepe, Kayseri Mantısı'nı daha farklı tanıtma adına yeni ürünler oluşturduklarını söyledi. Doğan Göktepe, yeni arayış içerisine girince diyet mantı, vejetaryen mantı, pastırmalı ve sucuklu mantı ürettiklerini belirtti. Göktepe, her mantının hamuru için diyetisyenler birlikte yaptıkları çalışma sonucunda özel hamur hazırladıklarını ifade etti. Göktepe, pastırma ve sucuk sayesinde, bol acı soslu makarna yiyenlerin tercihlerini bu mantı türlerinden yana kullandıklarını belirtti.

Doğan Göktepe, diyet mantı hamurunun özelliklerinin kendilerine ait olduğunu ifade ederek, hamur tarifini vermekten kaçınıyor. Daha önce etli olarak hazırlanan mantının 4 yeni mantının patenti Hisar Gıda Sanayi adına kayıtlı. Restoranın hedefi ise Türkiye’de yaygınlaştırdıktan sonra yeni nesil mantıları dünya pazarında satışa sunmak.

Restoranın aşçısı Soner Baykan, pastırmalı, sucuklu, diyet ve vejetaryen mantının, bilinen mantı pişirme yöntemi kullanılarak hazırlandığını ifade etti. Aşçı Soner Baykan, mantının içerisine farklı lezzet katmak adına diyet ve vejetaryen mantı içerisine kekik, kereviz kattıklarını ifade etti. Pastırmalı ve sucuklu mantı içinde hazırlanan sosun, kullanılan sarımsaklı yoğurdun isteği göre az veya çok baharat katkılı şeklinde hazırlandığını dile getirdi.

Almanya’dan tatil için memleketine gelen gurbetçi Hakan Keskin, diyet mantıyı merak ettiği için babasıyla birlikte restorana geldiklerini ifade etti. Diyet mantı siparişi veren gurbetçi Hakan Keskin, ilk kez tattığı diyet mantığı beğendiğini söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Buse Coşkun 12 yıl önce Şikayet Et
    Doya doya yenir. Mantı delisiyimdir. Diyet mantıdan 2 tabak yiyebilirim.
    Cevapla