Sağlıklı diyet için, soya sütü için!

Yaz aylarının gelmesiyle kışın aldığımız kilolar nedeniyle endişe duymaya başladık. Diyet ve spor programlarımızı yaptık. Ancak fazla kilolarımızdan kurtulmak yaza hazır olmak için en önemli konu sağlıklı beslenmemiz… Sağlıklı bir diyet uygulaması için kolayca sindirilebilen, kolesterol içermeyen soya ürünleri kolesterolü düşürmede de etkili olması nedeniyle uzmanlar tarafından öneriliyor.

Sağlıklı diyet için, soya sütü için!
Sağlıklı diyet için, soya sütü için!
GİRİŞ 25.05.2010 10:17 GÜNCELLEME 25.05.2010 10:17

Soya proteinin kolesterol düşürücü ve kilo kaybına yardımcı desteği pek çok çalışmayla kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalar soya ürünleri kullananlarda kısa sürede iştah ve kalori alımında düşüş olduğunu gösteriyor.  

kullanLaktoz ve kolesterol içermeyen Alpro soya sütü de tüm diyetlerde tavsiye ediliyor. Tamamen bitkisel olduğu için kolay hazım sağlıyor. B1 vitamini, kalsiyum, demir, çinko, fosfor, magnezyum içermesi gibi nedenlerle uzmanlar, dengeli beslenme ve sağlıklı bir diyet için soya sütü kullanılmasını öneriyor. Ayrıca soya sütü, sağlıklı diyetlerde ve şeker hastalarının uyguladıkları diyetlerde özel bir yere sahipken sütün genetiğiyle oynanmamış soyadan üretilmesi de çok önemli. Alpro Soya sütü genetiğiyle oynanmamış soya fasulyesinden üretilmesiyle bu anlamda da ön plana çıkıyor.

Alabama Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, soya sütü fazla şekerin vücutta yağa dönüşmesini önleyerek günlük olarak alındığı zaman karın bölgesindeki yağların erimesini de sağlıyor. Araştırma uzmanlardan Dr. Daniel Christie, soya sütünün karın bölgesindeki yağları önlemesine bağlı olarak kadınların kalp ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskini de azalttığını belirterek Alpro Soya sütünü tavsiye ediyor.