Kayseri'de pastırma sucuk yerine 'balık'

Pastırma ve sucuğu ile ünlü Kayseri'de, son yıllarda balığa gösterilen ilgi giderek artıyor. Özellikle kış aylarında pastırma ve sucuğa balık ciddi bir rakip olarak görülüyor.

Kayseri'de pastırma sucuk yerine 'balık'
Kayseri'de pastırma sucuk yerine 'balık'
GİRİŞ 03.02.2010 11:17 GÜNCELLEME 03.02.2010 11:17

Kayseri'de faaliyet gösteren balık mağazalarından Karadeniz Balıkçılık işletmecisi Mehmet Kurt, Kayseri'nin pastırma ve sucuğuyla ün kazandığını, pastırma ve sucuğun Kayseri için vazgeçilmez lezzetler olduğunu ifade ederek, ''Kayseri, pastırma ve sucuğun anavatanı. Ancak kış aylarında balığa da pastırma ve sucuk kadar ilgi gösteriliyor. Balık, pastırma ve sucuk için çok ciddi bir rakip'' dedi.

Kayseri halkının damak tadına özen gösterdiğini ve özellikle kış aylarında taze balık tüketmeyi tercih ettiğini bildiren Kurt, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin en büyük balık mağazalarına sahibiz. Türkiye'de İstanbul ve Karadeniz Bölgesi de dahil olmak üzere bu kadar büyük balık mağazaları yok. Kayseri'ye her gün 20 ton balık girişi oluyor. Bunun büyük bir kısmı da hamsi. Tezgahlarımızda her an 15-20 çeşit balığı bulmak mümkün. Kayseri, denize kıyısı olan bir il değil, ancak vatandaşlarımız, sağlık açısından da balık tüketmenin ne kadar yararlı olduğunun bilincinde. Özellikle kış aylarında taze balık tüketimi büyük artış gösteriyor.''

Kayseri'de 20 civarında, müstakil balık mağazası halka hizmet verirken, Almer, Beğendik, Migros gibi alış veriş merkezlerinde de balık reyonları bulunuyor.

BALIK FİYATLARI CAZİP

Sucuk ve pastırmanın anavatanı olarak bilinen Kayseri'de sucuğun kilosu 30, pastırmanın kilosu ise 55 TL'den satılıyor. Balık fiyatları ise çeşidine göre 3 ila 15 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Vatandaşlar ise özellikle kış aylarında taze balık almak için balıkçılara büyük ilgi gösteriyor.

KAYNAK: AA