Tatilde aldığınız kiloları geri verin!

Diyetisyen Güneş Aksüs'ten yaz tatilinde hızla alınan kiloları hızlı vermek için ipuçları.

Tatilde aldığınız kiloları geri verin!
Tatilde aldığınız kiloları geri verin!
GİRİŞ 13.07.2016 12:03 GÜNCELLEME 13.07.2016 12:03

Yılın bu zamanlarını çok seviyorum. Çünkü yazımı şu anda Kuşadası’nda çok sıcak bir geceden yazıyorum. Gecenin sıcak olması değil tabii, burada olmak beni mutlu ediyor. Yaza sizi hazırlarken, sıcakta şunlara dikkat edin, tatilde bunlara dikkat edin derken başıma gelenleri paylaşmak daha da anlamlı geliyor. “Hocanın dediğini yap yaptığını yapma” derler. Bize de uygun çoğu zaman ama bunu hayat felsefesi yaptığım için tatilde yapılacaklar listesini tamamlayarak ilerliyorum. Otlu gözlemeleri afiyetle yediğimi görenler “E nasıl oluyor bu iş? Sen de mi yiyorsun?” diye şaşırmaya ben de “Oh mis gibi” diye diye yemeye devam ediyorum. Hemen oradan bir açıklama geliyor. E ama onlar yılda bir kez yiyorlar. Bu kısmı uzun uzun anlatmak isterim ama yeni diyete başlayanları ve bayram sonrası toparlamaya çalışanları düşünerek çok uzatmıyorum. Özet olarak, istediğini ye! Az ye! Çok yürü! Peki bu kadar basit mi? Hem basit hem de değil. Neden basit olduğunu ve olmadığını da sizinle paylaştığım yazılarda bulabilirsiniz. Bayram da geçmişken nasıl hızlıca toparlarız bir yol çizelim kendimize. Tatilden dönenler için “Haydi!” diyelim. Tabii bu tatilde aldığınız 1-2 kg için, 1 haftada 5 kg alan var ise acil diyetisyenini arasın derim.

Önce su

Tatilde ilk o gidiyor! Hele bir de dışarıda gezerek geçirdiğiniz seyahatte iseniz sokakta tuvalet derdi ile uğraşmamak için su neredeyse hiç içilmiyor. Şimdi ev iş düzenine döndüyseniz hemen 2 lt suyu masanıza koyun. 5 gün aralıksız 2 lt bitirin ve hatta geçin. 2.5 günde zaten daha da kolay içecek ve kilo vermeye başladığınızı göreceksiniz.

Yeşil çay

İlle de sıcak içmek zorunda değiliz ya. Hemen sıcak suyu hazırlayın. İçine yeşil çayı demleyin ve soğumasını bekleyin. İçine toz tarçın ekleyin ve limon sıkın. Sonra buz ekleyin; bu buzlu yeşil çayı da günde 2 kez için. Amacımız hem kilo vermek hem sağlıklı olmak hem de tatilde yediğimiz bol yağlı bol tuzlu yemeklerden ve hatta içkilerden sonra gelen ödemi atmak. O zaman yeşil çaysız olmaz.

İyi uyku

Tatilde çoluk çocuk gece yarısı yatıp öğlene doğru kalktıysanız düzen iyice şaştı demektir. En iyisi bizim için çok değerli olan uyku ile anlaşmak. Sabah erken kalkıp biraz yürüyüş yapın ve gece de aynı saatlerde ve mümkünse 23.00 gibi uyuyun. Çok geç saate kalmayın. Bazı kişiler akşam spor sonrası bazı kişiler de 1 bardak ılık süt sonrasında rahat uyuduklarını söylerler. Sizi rahat uykuya geçiren ne var ise düşünün ve ortamı hazırlayın.

Semizotu salatası

Nasıl olsa ne istiyorsanız yediniz içtiniz. O zaman bu birkaç günü salatalarla geçirelim mi? İste size tok tutan bir tarif.

1/2 kg yağsız yoğurt  (daha fazla da olabilir)

1/2 bağ semizotu

Közlenmiş kırmızı biber

Taze nane

1 avuç ceviz veya badem

İçine 1 etimek (light) kırıp ilave edin. İşte bu salatayı öğlen ve akşam yemeğinde yediğinizde zayıflamanız daha hızlı olacak. Tatilde aldığınız kilolar hemen gitsin!

Süt ürünleri

Aslında ben ille de light olsun diye tutturmam ama bu 4 hafta light yemekte yarar var. Sütleri, yoğurtları ve özellikle de peynirleri light alırsanız iyi bir fark yaratırsınız. Amacımız diyette yağ oranını azaltmak değil. Doymuş yağ oranını azaltmak. İşte bu yüzden süt ürünlerini günde 3 porsiyon tüketin ve yağsız olanlarını seçin. Süt ürünleri hem tok tutmak hem de yağ yakımını hızlandırmak için çok değerli.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL