Zayıflamak uğruna insülin ilaçlarını reddetti

ABD Melbourne'de yaşayan Skye Simpson zayıflamak uğruna insülin iğnelerini kullanmamaya başladı.

Zayıflamak uğruna insülin ilaçlarını reddetti
Zayıflamak uğruna insülin ilaçlarını reddetti
GİRİŞ 11.05.2016 15:42 GÜNCELLEME 11.05.2016 16:13

Tip 1 diyabeti olan 30 yaşındaki Skye Simpson, adeta hayatıyla kumar oynadı. Kilo vermek için insülin iğnelerini reddeden Simpson'ın tek amacı zayıflamaktı. Hem diyabet hem de beslenme bozukluğu olan Simpson, insülin iğnelerini bırakınca vücudu harab olmaya başladı.

Daily Mail'in haberine göre; 6 ayda 28 kilo veren genç kadın, diabulimia adı verilen hastalığın yan etkilerini görmeye başladı. Önce bütün dişlerini kaybetti sonra saçları dökülmeye, kelleşmeye başladı ve artık bulanık görmeye başladığını fark etti.

"KENDİMİ ŞİŞMAN VE ÇİRKİN HİSSETMEYE BAŞLADIM"

Uzmanlar, hastaların bunu yaparken hayatlarını tehlikeye attıklarını ifade ediyor.

Skye Simpson, "Her zaman bedenimle mutlu oldum. 75 kilo ağırlığındaydım. Üç yıl önce altı kilo verdim ve bir şey fark ettim: Arkadaşlarım görünüşümle ilgili bana iltifatlar yağdırınca ben de bunu sorgulamaya başladım. Ama aniden kendimi şişman ve çirkin hissettim. Baktım ve değiştirmek için bir şeyler yapmaya karar verdim."

KEL KALACAK DERECEDE SAÇLARI DÖKÜLDÜ

Kilo vermek için insülin iğnelerini yapmamaya karar veren Simpson, "Yemekten vazgeçmek ya da egzersiz yapmak istemedim. Bunun için fazla tembeldim. Tanı konulmamış tip 1 diyabette her zaman hızlı kilo kaybı meydana gelir. Ben de o nedenle eksik insülin almaya başladım. İlk başta, sadece bir gün bir doz atlıyordum ama sonra birkaç hafta içinde insülini tamamen bıraktım. En son 47 kiloya kadar düştüm. Hastalığın doruklarındaydım" dedi.

"Bu ciddi kilo kaybı ciddi sonuçlar doğuracaktı. İlk önce uzun, sarı saç kümelerini kaybetmeye başladım ve sonra görüşüm bulanıklaştı. Aptalca olduğunu biliyorum ama şikayetlerimi görmezden geldim. Eğer daha ince olabileceksem buna değer diye hissettim" diyen Simpson, "Ama sürekli stresliydim, insülin yokluğundan sürekli kan şekerim düşmüş gibiydi" açıklamasında bulundu.

TÜM DİŞLERİNİ KAYBETTİ AMA...

Simpson, doktorlarının çok hızlı bir şekilde zayıflamasına anlam veremediğini ve çok şaşkın olduklarını dile getirdi.

Bağışıklık sisteminin çökmesi üzerine dişleri dökülmeye başlayan Skye Simpson, "Sonunda, diş etlerimde bir enfeksiyon yakaladım ve doktora gittim, dişlerimi çekmek zorunda kaldılar. Dişlerim çekildikten sonra çok utanıyorum. Neyseki, takma dişler var. Takma dişler olmadan, bir büyükanne gibi görünüyordum" dedi.

Dişlerinin çekilmesi de Simpson'ı durdurmadı. İnsülini kullanmamaya devam eden Simpson, bir gece evde yorgun ve bitkin bir haldeydi. Yeme bozukluğu vardı ve yardıma ihtiyacı olduğunu o an fark etti. Kendi doktoruna gitti ve ona sordu. Diabulimia teşhisi konulan kadın tedavi altına alındı ve 65 kiloya çıktı.

YAN ETKİLER HALA DEVAM EDİYOR

Tedavi gören genç kadın hala yan etkileri yaşadığını söyleyerek, şunları söyledi: "Kafamdaki kel yerleri kapatmadan dışarıya çıkamıyorum ve hayatımın geri kalanında diş protezi takmak zorunda kalacağım. Diabulimia olmak kötü bir şey. En kötüsü de kimse bunun ne olduğunu bilmiyor. Aile ve ortağımın desteğine sahip olduğum için şanslıyım"

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • Ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    Böyle haberleri, ilaç firmaları yayıyor olabilir. Hemen inanmamak lazım.
    Cevapla