Sağlıklı kilo vermenin 3 prensibi

Sağlıklı kilo verebilmek için uyku düzeni, diyet ve spor dikkat etmeniz gereken en önemli 3 temel prensip olmalı.

Sağlıklı kilo vermenin 3 prensibi
Sağlıklı kilo vermenin 3 prensibi
GİRİŞ 06.05.2016 11:11 GÜNCELLEME 06.05.2016 11:12

Beslenme ve Diyet Uzmanı Mehmet Mahmut Ünal, diyetin kişiye özel olması gerektiğini ancak sağlıklı kilo vermek için 3 temel prensibe önem verilmesi gerektiğini kaydetti. Vücutta depolanan fazla yağlardan kurtulmak için gün içerisinde 3 ana, 3 ara öğün ile sağlıklı beslenerek sağlıklı bir beslenme sistemi oturtulması gerektiğini belirten Ünal kilo vermede önemli 3 temel konuya değindi.

Kilo vermede önemli 3 temel konu

1) Uyku düzensizliği kişinin gün içerisinde kendisini yorgun hissetmesine neden olur ve bu yorgunlukla beraber vücutta ödem oluşmasını sağlar.

2) Diyet kişiye özeldir. Gün içerisinde 3 ana, 3 ara öğünün kişinin gündelik yaşantısına uygun bir şekilde planlanması gerekir. Uzmanına danışmadan kendi kendinize uygulamış olduğunuz programlarla başarıya ulaşmanız güç durumdadır. Gün içerisinde ekmek yemeden uygulanan diyet programları vücudunuzda yağlanmanın oluşmasına sebeptir.

3) Spor, diyetle beraber uygulandığında başarıyı 2 kat daha artırmaktadır. Bu konuda uzmanların bilgisine danışarak planlı ve programlı bir şekilde spor yapmalısınız.

Sağlıklı beslenerek vermiş olduğunuz kilolar dizlerinizin taşıdığı yükü hafifletir ve hareketliliğinizi artırmada sizleri daha rahat kılar. Hareketsizlik ve aşırı kafein tüketimi ödem ve dizlerde selülit oluşmasında etkendir.

Günde en az 2,5-3 lt. su içerek ve gün içersinde kahve (kafein) tüketimini kontrol altına alarak önleyebileceğiniz bir durumdur. Spor yaparken yapacağınız spora uygun kıyafet ve ayakkabı seçimi sakatlanmaların önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken bir konudur.