Sindirime yardımcı lezzetli besinler

Çoğumuz mide yanması ve hazımsızlık gibi şikayetlerle zaman zaman doktora başvururuz.

Sindirime yardımcı lezzetli besinler
Sindirime yardımcı lezzetli besinler
GİRİŞ 29.08.2014 16:33 GÜNCELLEME 29.08.2014 16:40

Aslında bu şikayetlerden kurtulmanın yolu yediklerinize dikkat etmekten geçer. Bol miktarda koruyucu madde içeren besinleri tükettiğinizde sindirim sisteminiz düzgün çalışamayacaktır.

İşte sindirim sistemine yardımcı besin maddeleri…

Havuç

Havuç tam bir lif deposudur. Bazıları için çiğ yenildiğinde sindirimi zor olsa da havuç suyu içmek ya da dilimler halinde haşladıktan sonra tüketmek önerilen bir çözümdür. Havuç keklerde ve salatalarda tercih edilebilir.

Kırmızı, sarı ve turuncu dolmalık biberler

Yeşil renkli olanları henüz tam olgunlaşmamış olduğundan sindirimi kolay değildir. Ancak diğer renkli dolmalık biberler lif ve sindirime yardımcı mineraller açısından oldukça zengindir. Salatalarınızda, yemeklerinizde ve dolmalarda kullanabileceğiniz bu biberler hem öğünlerinize renk katacak hem de sindiriminizi kolaylaştıracak.

Karnabahar

Özellikle haşlandığında midenin asit saldırılarından korunmasını sağlayan karnabahar çeşnilerle tatlandırılarak servis edilebilir. Yumurtalı kızartması biraz ağır olsa da bolca tercih edilen karnabaharın sindirime yardımcı bir besin olduğunu vurgulamak gereklidir.

Patates

Genelde kızartması ve yemeklerde dilimlenmiş hali tercih edilen patatesin haşlaması ve suyu da oldukça faydalıdır. Karbonhidrat ve lif yönünden zengin olsan patates hem tokluk hissi verir hem de mide asidinin artmasını önler.

Muz

Muz lifler, potasyum ve sindirime yardımcı mineraller açısından bir süper besindir. Sabahları light yoğurda karıştırıp yiyebileceğiniz gibi meyve salatalarında da muzu eksik etmemenizi öneririz. Muz özellikle kalın bağırsaklardaki yararlı bakteriler için önemlidir.

Sindirime yardımcı bir tarif

Malzemeler

4 marul yaprağı
1 ufak havuç
1-2 kırmızı pancar
1-2 domates
1-2 salatalık
Yarım misket limonu suyu
Zeytinyağı
1 diş sarımsak

Yapılışı

Mutfak robotunuzun içine biraz su koyun. Marul ve domatesi ekleyin ve ksıa bir süre karıştırın. Havucu ve pancarı rendeleyin. Karışıma ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın. Ardından tüm diğer besinleri ekleyin ve sıvı bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin. En son limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Bu tarif sayesinde hazımsızlıktan kurtulacak ve bol miktarda vitamin ve mineral almış olacaksınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL