Yiyenlerin ömrü en az iki yıl uzuyor!

Balık yemenin yaşlıların ömrünü 2 yıl daha uzattığı belirlendi.

Yiyenlerin ömrü en az iki yıl uzuyor!
Yiyenlerin ömrü en az iki yıl uzuyor!
GİRİŞ 03.04.2013 08:44 GÜNCELLEME 03.04.2013 09:07

ABD'deki Harvard ve Washington üniversiteleri bilimadamlarının yaptığı araştırma, kanında, özellikle somon gibi bazı balıklarda çokça bulunan Omega 3 yağ asidi fazla olan 65 yaş ve üzerindeki kişilerin, ortalama 2.2 yıl fazla yaşadığını, bu kişilerin ölüm riskinin de yüzde 27'ye kadar azaldığını gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Dr. Dariush Mozaffaris, uzun zamandır Omega 3 bakımından zengin balıklarla beslenmenin sağlıklı olduğunun düşünüldüğünü ancak yaşlılara olumlu etkisine ilişkin az araştırma bulunduğunu belirtti.

Bilimadamları, bu sonuçlara ABD'de 65 yaş ve üzerindeki yaklaşık 2 bin 700 kişiye ait 16 yıllık verileri inceleyerek vardı.

Araştırmada, Omega 3 içeren balık yağı hapları ise dikkate alınmadı.

YORUMLAR 6
  • YUNUS OYMAK 11 yıl önce Şikayet Et
    kaan can kardeşim. Selamun Aleykum Rabbim herşeyi vesileler ile halk etmiştir. Ömrü de yaşadığın hayata göre vermiştir. Nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Sağlık ve boş zamanın kıymeti defaatle belirtilmiştir. Sağlığına dikkat edenlerin daha çok yaşadığı ortadadır.
    Cevapla
  • kaan can 11 yıl önce Şikayet Et
    tadiri huda kuvveyi pazu ile donmez bir sema ki mevla yaka uflemekle sonmez. allahın kulu icin takldir ettigi bir omur var sadaka ve yapılan bazı seyler bu tadiri uzatabiliyorda..aam kisnin zaten ne kadar yasıyacanı bilmezken 2 sen omru uzadı demek abes. adamın omru zaten oldugu gun belli olur adam olmediyse sen son iki seneni omegaya borclusun demek sacmalık..ha sunu diyebilrsiniz. omega etkisi ile balık yiyenler yemiyenler gore daha saglıklı dirayetli gucluler beyinkleir daha aktif falan yani insan ustundeki muspet tesirleir soyleyebilriisniz. omurlşe alkası yok bununda. takdir ne uzar ne kıslaır vade geldimi klimse tutamaz ne balık ne baska sey.
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    ERAY58. Çok doğru en güzel ölüm sürünmeden gitmektir Allah'a hep yalvarırım çekmeden,muhtaç etmeden,temizlik ihtiyaçlarını görebilecek kadar mahrum bırakmadan ölmektir..ölümünde hayırlısı olsun..
    Cevapla
  • -sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    ömrü uzatıyor demek yanlış . Allahu tealanın takdir ettiği ömrün miktarını balık mı belirliyor,bu yanlış bir tabir.yaşam kalitesini yükseltiyor denebilirdi.
    Cevapla
  • bayram 11 yıl önce Şikayet Et
    zehirli somonlar. zehirli somonlar işin içine girince somon yememiz için reklamlar başladı malum Türkiye diğer ülkelerin kabul etmediği gıda çöplüğü ya verin , gönderin , satın bize bir şey olmaz biz yeriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle